נשחק במשחק ניחושים: הגננת תניח בתוך קופסא כלי נגינה שונים. נזמין ילדים למשש ולנחש מה יש בקופסא, או בדרך של שאילת שאלות כגון: האם זה עשוי מ… האם זה אכיל… אחרי שהילדים יזהו את כלי הנגינה,נשאל מה המשותף לכל החפצים? נשיים אותם ונניח במרכז המפגש.
נפזר חישוקים במפגש ונזמין ילדים למיין את כלי הנגינה (לפי מרקם, חומר, צליל). אחרי המיון ניתן לחשוף אותם למיון כלי הנגינה.
נשחק משחקים נוספים העוסקים בכלי נגינה: מה חסר בגננו הקטן? משחק זיהוי כלי נגינה (ילד ינגן בכלי וילד אחר ינסה לזהות מהו הכלי. אפשר להעלות את רמת הקושי ולאפשר לכמה ילדים לנגן בכמה כלים שונים).
נשוחח אלו כלי נגינה נוספים אנחנו מכירים? נציג תמונות ונשיים אותם.
בקבוצה קטנה נשחק משחק התאמה של מילה לתמונה, או משחק התאמת כמות (כלי נגינה למספר).
נבקש מהילדים להתבונן מסביב, הם יש כלי נגינה נוספים בגן? אחרי ההתבוננות וחשיבה נראה כי ניתן להכין כלי נגינה מחומרים שונים. הילדים יציעו רעיונות.
ביצירה – נכין כלי נגינה על פי המיון- נשיפה, מיתרים וכד' מחומרים ממוחזרים או מהטבע.
נשמיע יצירה מוזיקלית (לדומא: קרנבל החיות או "פטר והזאב" – נבחר כל פעם חיה אחרת ונשמיע קטע) וננסה לזהות את כלי הנגינה המושמעים ביצירה.
נלמד את המושג תזמורת. נחלק כלי נגינה ונאפשר להם לנגן, נשוחח האם המנגינה הייתה נעימה? נאזין לקטע מוזיקלי, מה ההבדל? נשוחח על התזמורת, מהי תזמורת, כיצד מנגנים בתזמורת? איך יודעים מתי לנגן? מה תפקידו של המנצח. נחלק שוב כלי נגינה ונרכיב תזמורת, בפעם הראשונה הגננת תהיה המנצחת אחר כך נזמין ילדים לשמש כמנצחים.
נערוך בגן תערוכת כלי נגינה על פי משפחות הכלים: הקשה, מיתר ונשיפה.