נשוחח קצרות על המשפחה הקרובה (המשפחה הגרעינית). נציין שישנם סוגים שונים של משפחות: משפחות עם זוג הורים, משפחות חד-הוריות, משפחות עם בן או בת יחידים, משפחות ברוכות ילדים, משפחות עם הורים גרושים, משפחות חד מיניות ועוד.
נתייחס לעובדה שישנן משפחות גדולות וישנן קטנות. גודל המשפחה משפיע על סגנון החיים שלה. לדוגמא: הפרטיות, הלינה, השמחות, קניית המזון והלבוש, הבישול ועוד.
נשים לב שלכל אחד יש שם פרטי ייחודי ושם משפחה המשותף לכל המשפחה. כדי לזהות בן אדם ברבים משתמשים בשם הפרטי שלו יחד עם שם משפחתו.
נציין את המשפחה המקראית – שלושה אבות, ארבע אמהות – כהתחלה של הנרטיב (הסיפור) של העם היהודי. נבחין שאז לא היו עדיין שמות משפחה וקראו לאנשים בשם הפרטי בתוספת שם האב. נדון בשאלות מדוע חשוב לציין שאנחנו צאצאים של בני אדם ומדוע כל היהודים בעולם קוראים לאברהם "אברהם אבינו".
נקים תערוכה של צילומי הילדים עם משפחתם הקרובה.
כל ילד יכין ציור בנושא "המשפחה שלי" וירשום את שמות בני משפחתו.
נכין שלט עם שם המשפחה לתלייה על דלת הכניסה.
נסייר באחד הרחובות הקרובים לגן ונבחין בשמות משפחה התלויים בתיבות דואר. נעתיק על נייר את השמות ובחזרה לגן נכתוב ונצייר להם מכתב אישי. לדוגמא: אנו, ילדי גן… אוהבים מאוד את רחוב הגן ואת כל השכנים. בשם אהבתנו אנו שולחים לך מכתב וציור. תאריך… נקפיד לכתוב על המעטפה את שם המשפחה, שם הרחוב ומספר הבית. נצייר בול ונשלשל את המכתב בתיבת הדואר של הנמען.
נצייר בעבודה קבוצתית את הרחוב או בית רב-קומות, כאשר בכל תיבת דואר יש שם משפחה אחר.
נתבונן בתמונת אמנות שנושאה משפחה, או חלק ממנה, (לדוגמא:"לאס מנינס" מאת דיאגו ולסקאז) . נבחין בדמות המרשימה ביותר, מי נמצא במרכז, איך הוא מסתכל על יתר הדמויות… נדמיין מה הוא אומר להם עכשיו, מה קרה לפני שנפגשו ואיך ממשיך הסיפור אחרי הציור.
נשוחח קצרות על השאלה מה מאחד את המשפחה. נבחין בכך, שאלה לא הדברים החומריים (יש משפחות עשירות מאוד שאינן מאוחדות וההפך), לא ההשכלה ולא ההצלחה. האהבה והתמיכה הדדית הן המאחדות את המשפחה. נשוחח על צורות שונות של הבעת אהבה (נשיקות, ליטופים, חיבוקים) השונות מתרבות לתרבות וממשפחה למשפחה. ישנן משפחות שאוהבות מאוד ואצלן לא מתנשקים. ישנן תרבויות, כמו זו של האסקימוסים, בהן לא מתנשקים אלא מחככים את האפים כסימן לאהבה.
נלמד לומר את המשפט "אני אוהב אותך" בשפות שונות. נכין כרזה מתאימה ל"יום האהבה". נכין כובעים ופרחים מנייר מבריק של מגזינים ונרקוד בזוגות את "מחול האהבה" (הרבה קידות, הסתכלות בעיניים וכו'), על פי מוזיקה שמתאימה לנו.
נלמד את הפרוש של האמרה "ואהבת לרעך כמוך".
נקרא ונציג את הסיפור העממי "מלאכת כפיים תציל ממוות" אפגניסטן (ערכת "גוונים", האגף לחינוך קדם יסודי בשיתוף עם המחלקה למוסיקה, אוניברסיטת בר אילן).
נעיין בספרים ובאינטרנט על משפחות בתרבויות שונות.
נכין מתנות וכרטיסי ברכה למשפחה.
נדקלם ונשיר שירי אהבה.