נשוחח קצרות על השינויים במזג האוויר ועל איך הם משפיעים על הטבע בכלל ועל חיינו בפרט.
נרשום את המונחים שמתאימים למזג האוויר בחורף (קר, סוער, מעונן, גשום, רוחות עזות, ערפל כבד, התקררות, סופות שלג, קרה, ירידה חדה בטמפרטורה, ממטרים פזורים, גשם, גשמים לפרקים, סופות רעמים, רוחות חזקות, טמפרטורות נמוכות, חשש לשיטפונות, מעונן חלקית, שלג בפסגות ההרים).
נמציא תסריטים למשחקי תיאטרון, לסיפורים מצוירים ולקומיקס, שקל להכניס בהם את תפקיד חזאי מזג אוויר. לדוגמא: הגיבור שחייב לצאת להפלגה; הנסיך שחולם על חתונה בחצר הארמון; ההורים שמתכננים טיול עם התינוק; מנהלת בית-ספר שמארגנת חגיגה; שף בינלאומי שמתכנן תפריט לאירוע דיפלומטי חשוב; וועדה שמתכננת מצעד לציון 57 שנה למדינת ישראל.
נשוחח קצרות על העובדה שהשמש היא מקור החום. כאשר אנחנו לא מקבלים מספיק חום מהשמש קר לנו. הווה אומר שחם לנו כאשר השמש מחממת אותנו וקר לנו כאשר חום השמש לא מגיע אלינו במידה מספקת. בלי השמש אי אפשר לחיות. כאשר אזור מסוים בכדור הארץ פונה אל השמש הוא מקבל ישירות יותר חום (קיץ). בגלל העובדה שכדור הארץ מתנועע, אותו אזור יקבל פחות אנרגיה (חום) כאשר קרני השמש לא יהיו ישירות עליו (חורף).
האדם הקדמון גילה ששפשוף גורם לחום ולאש. האש שימשה לו גם לחימום הגוף וגם לבישול מאכלים חמים. מאז ועד היום דואג האדם לטמפרטורה של הסביבה (חימום, מזגנים וכד'), לתפריט מתאים – לימים קרים (מרקים, קדרות, פסטות, ירקות מבושלים וכד') ולימים חמים (גלידות, סלטים, ירקות טריים וכד'), וללבוש מתאים – לקיץ (בדים קלים, שרוולים קצרים, חצאיות ומכנסיים קצרים יותר וכד') ולחורף (בדים עבים, כיסוי כמה שכבות לגוף, מעילים, כפפות, כובעים, צעיפים וכד').
נשוחח קצרות על האסקימואים (אינואיט) שחיים בבתי קרח (איגלו) ולובשים מעילי פרווה עבים, ועל הגאוצ'וס בדרום אמריקה הלובשים פונצ'ו שמכסה את כל הגוף ונוח לרכיבה על סוס.
נשוחח קצרות על הנושא: באילו צבעים היינו מציירים את החורף ובאילו את הקיץ? לציורי הקיץ נבחר על פי רוב את הצבעים האדומים, הצהובים והכתומים (שמש, אש…). לחורף נבחר על פי רוב צבעים כחולים, אפורים, ירוקים, סגולים (שמיים מעוננים, מזג אוויר סגרירי, גשם).
נשחק משחקי "חם" ו"קר" למציאת עצמים.