נשוחח קצרות על הגנים המשפחתיים: אילו דברים עוברים בתורשה (צבע עיניים, צבע העור, סוג הדם, כישרון לתחום מסוים ועוד). נוכל להביא את משפחת באך כדוגמא של משפחה בה עברו בתורשה במשך כמה דורות תכונות הכישרון המוזיקלי (קישור לעץ המשפחה).
נשוחח קצרות על מנהגים במשפחה (בבל; מרוקו; חבש…) העוברים כמסורת וכמורשת.
נשוחח קצרות על המשפחה המורחבת. על דף גדול נעשה רשימה עם כל אלה שהיא כוללת: סבים וסבתות, דודים ודודות, אחיינים ואחייניות. נבחין שלא לכולם יש אותו שם משפחה. נתייחס לעובדה שיש משפחות מורחבות שגרות בקרבת מקום ויש משפחות שחלק חי בישראל וחלק במקומות רחוקים בעולם. נדגיש שגודל המשפחה ומרחק מקום המגורים משפיעים על סגנון החיים של המשפחה עם היתרונות והחסרונות שכל אחד רואה בזה.
נספר על הקשר עם הסבים ועם הסבתות. לדוגמא, ישנם הבדלים כאשר סבא או סבתא גרים רחוק מאוד או כאשר הם גרים קרוב, באותה שכונה או באותו בניין ואפילו באותה דירה.
נבקש מהילדים להכין עם ההורים את תרשים עץ המשפחה הנוכחית שלהם עם ציורים ושמות פרטיים ושם המשפחות.
נצייר שלושה דורות של המשפחה (דור ראשון: הסבים או הסבתות; דור שני: אמא או אבא; דור שלישי: אני). נשתמש במילים שמאפיינות את יחסי קרבה בין בני המשפחה, לדוגמא: בעל או איש, בן, כלה, חתן, חותנת וכד'.
משחקי תיאטרון: ביקור אצל סבא וסבתא. הולכים עם סבא וסבתא לגן החיות, לגינת המשחקים, לקונצרט, לביקור אצל הדודה וכד'.
נאסוף שירים וניגונים מבית אבא שהקליטו ההורים (רצוי בקלטות אישיות). נוכל למקד את השירים בנושא מסוים, לדוגמא: שירים בנושא עצים לקראת ט"ו בשבט, שירי שבת, שירי משחק, שירי ערש וכד'. נפיק שירון בגן מהשירים שנאספו. הילדים וההורים יעצבו את הדף שלהם בשירון (כתיבה ועיטור). נוכל להוסיף סיפור או חוויה הקשורים בשיר.
נשמיע את השירים שהוקלטו בבית ההורים במפגשים (בכל מפגש שיר אחד). הילד שהביא את השיר יספר על השיר ועל ההקלטה. מומלץ להזמין את ההורה ליטול חלק בשיחה, לספר על השיר ואולי אף לשיר או לנגן אותו. נזמין את הילדים לשאול שאלות הקשורות בשיר: מי שר אותו? מי חיבר אותו, איפה ומתי? באיזו שפה הוא מושר? על מה הוא מספר? מדוע בחרת בו?
נשמיע את השיר שוב. נזמין את הילדים להמציא פעילויות המתאימות לתוכנו ולחנו: בתנועה, נגינה, ציור, שירה, המחזה ועוד. פעילות זו מתאימה גם למפגשי הורים וילדים בקבוצות או במליאה ומזמנת אפשרויות נוספות כמו: העלאת זיכרונות, ספור ברצף של כמה שירים והמחזתו, המצאת ריקוד ועוד. בסיום הפעילות נצרף את הקלטת האישית לשאר הקלטות מבית אבא לפינת המוזיקה בגן.
לאחר שנאסף מגוון של קלטות נשוחח עם הילדים על הבדלי הסגנון (מרכיבי המוזיקה), השפה, התרבות, המסורת ועוד. נוכל להקליט את השירים שנאספו לקלטת רצף, להעתיק אותה לכל הילדים, שיביאו אותה כמתנה לבית ההורים.