* נקרא את השיר בפני הילדים ולאחר מכן נספר להם שהמשוררת והמלחינה דתיה בן- דור חיברה הן את המילים והן את המנגינה לשיר זה. נראה להם את התמונה של דתיה ונספר אודותיה. נשאל את הילדים אם הם זוכרים יצירות נוספות שלה (אליהם נחשפנו מתחילת שנת הלימודים).
* נשאל את הילדים על מה מספר השיר. נשוחח קצרות על העולם בו אנו חיים. נדגיש כי העולם מורכב מפרטים גדולים כמו ימים, הרים, מדבריות ועוד ומהרבה פרטים קטנים שמרכיבים את התמונה השלמה כמו אנשים, בעלי חיים, צמחים ועוד.
* נמשיך ונקשר את נושא איכות הסביבה לנושאים שאנו לומדים בגן כגון: מיחזור, אי שימוש בניילון, שימוש חוזר בחומרים ועוד.
* נשאל מהו האיבר שעוזר לנו לראות את העולם? עיניים כמובן. נדון בשאלה מה היה קורה אילו לא היו לנו עיניים? אילו איברים אחרים היו עוזרים לנו להבין את העולם? אפשר להרחיב ולדבר על עיוורון על כתב ברייל וכד'.
* נשוב ונזכיר את כל החושים שעוזרים לנו להכיר את העולם.
* נתבונן במראה על העיניים שלנו. נצייר זוגות עיניים, נכין קולאז' של גזרי עיניים מעיתונים (אפשר להשתמש גם בעיניים זזות).
* נביא לגן את הספר "זום" מאת אישטוואן באניאי – ספר ציורים העוסק בנושא ההתבוננות, וכן את הספר "רחוק מן העין רחוק מן הלב" מאת קלוד לפואנט, שנפתח כך: "אמא אמרה שנשחק היום בחוץ, אבל בחוץ כל-כך משעמם אף פעם לא קורה שם כלום…" התמונות בספר מציגות את השינויים המתרחשים בחוץ והמסר הוא ממש כמו של השיר- מסר של התבוננות.
* נצא החוצה ונתבונן בסביבה. כל אחד יבחר פינה ויצייר אותה. לאחר מכן נראה את הציורים במפגש.
* נניח במרכז החדר תמונות שונות שצילמנו והגדלנו מסביבתו הטבעית של הילד פריחת עצי ההדר, מראה שמיים מכוסי עננים, חצר הגן…). נבקש מהילדים לבחור תמונה אחת אבל לא לקחת אותה אלא רק "לבחור בלב" (ולא לגלות לאחרים). כל אחד בתורו יתאר את התמונה שבחר, תוך שימת דגש על הפרטים שבה. שאר החברים ינסו לנחש באיזו תמונה בחר. אפשר לשחק את המשחק גם עם חפצים שונים מהגן או עם ילדי הגן.
* נשוחח על העולם שמסביבנו. מה יפה בו לדעתנו? מה היינו רוצים לשנות בו? כל אחד יצייר עולם מושלם או את הדברים שהוא הכי אוהב בעולם שלנו.
* נאזין לשיר "מי שלא מביט מפסיד" מאת דתיה בן-דור. נרקוד לצליליו.
* נשים לב לשורה החוזרת בשיר "מי שלא מביט מפסיד". נשאל: מה מפסיד מי שלא מביט על סביבתו? מה כל אחד רואה כשהוא פוקח את העיניים ומסתכל על העולם? כל ילד יתאר איך דתיה-בן דור מסתכלת על העולם? באילו מלים היא משתמשת כדי לשכנע אותנו ביופיו של העולם? (תענוג להסתכל… איזה יופי לעיניים… החיים יפים כפליים… מי שלא מביט –מפסיד…. דתיה אומרת שהעולם מלא ביופי … היא לא מציינת בדיוק את הדברים היפים רק אומרת שהעולם יפה… מי יכול לשער מהם הדברים היפים שדתיה בן-דור רואה בעולם?
* כל אחד יספר מהו הדבר הכי יפה שיש בעולם לפי דעתו. אפשר יותר מדבר אחד. מה יכול להיחשב כיופי בחינם? אם היינו פוגשים את דתיה בן דור ושואלים אותה לאילו דברים יפים בעולם את מתכוונת? מה לדעתכם היא היתה מספרת לנו? טבע… נופים… אנשים יפים …
* מי יכול לנחש – מדוע דתיה בן דור לא מציינת מה הם הדברים היפים? אולי היא רוצה שנפקח את העיניים ונביט סביב וכל אחד ימצא לבדו את הדברים היפים שיש בעולם? לפי השיר האם יש הרבה דברים יפים בעולם או מעט?
* נשוחח על המושג – בחינם. מה משמעותו? מי יכול להצביע/ לציין משהו שאפשר לומר עליו – יופי בחינם? שדה פרחים. עץ מלבלב, שמים כחולים… מי יוכל להצביע/ לציין משהו שניתן לומר עליו שהוא – יופי לא בחינם? (החיות בספארי, בגד יפה בחלון הראוה, צעצוע מיוחד… תמונה יפה בחנות… וכד'). דתיה בן-דור בשירה מתייחסת לדברים יפים שיש בעולם. האם אלה דברים שניתן לרכוש בחנויות? או דברים בטבע ובסביבה?
* נשלב עבודות יצירה שכותרתה: "אני אוהב להביט".