נשוחח קצרות על התנועה כתקשורת בין-אישית באמצעות שפת הגוף: ברכה לשלום באמצעות הגוף; שאלה באמצעות הגוף; ג'סטות מוסכמות ("להתראות", מחיאות כף כהערכה; אמירת "כן" ו"לא" עם הראש, "נו נו נו" ועוד); הצבעה עם האצבע לסימון כיוון מסוים ועוד. נעבוד בפנטומימה (שפת הגוף: הבעה ללא מילים על ידי תנועות של הגוף ושל הפנים).
נשוחח קצרות על שפת הסימנים של החירשים. ננסה לסמן את אותיות שמנו באמצעות שפה זו. נספר על המלחין המפורסם לודוויג ון בטהובן שהיה חרש במחצית השנייה של חייו, עקב מחלה קשה, ולמרות זאת המשיך להלחין יצירות מופת.
נשוחח קצרות על הריקוד כתנועה. נבחין שישנם סוגי ריקוד מגוונים ונרשום במה הם שונים. נביא מספר דוגמאות של סגנונות ריקוד מתרבויות שונות:
- הבלט: התנועות קבועות מראש, המוזיקה אצילית, הרקדניות, בשיער אסוף, רוקדות בתלבושת הקלאסית ו"זורמות" על קצות האצבעות בנעלי ריקוד שטוחות ומיוחדות; הרקדנים במכנסיים צמודים או גרביונים צמודים וארוכים.
- בריקוד הפלמנקו, המוזיקה סוערת, הסולנית, בשיער אסוף עם פרח בצד, רוקדת בשמלה רחבה וארוכה עם ווולנים ורוקעת על רצפה מעץ בנעלים מיוחדות עם עקבים.
- בריקוד האפריקאי, על פי רוב, הרקדנים צובעים את פניהם וחלקים מגופם, מתקשטים בצבעים מרהיבים, רוקדים ברגליים יחפות ובמקצבים אנרגטיים, מורכבים ומעניינים.
- בסגנון ריקודי הבטן המזרחי, המוזיקה קצבית (בד"כ דרבוקה) וזורמת, הרקדניות עטורות בקישוטים, לבושות בשמלות קלילות ומרהיבות, מותניהן ערומות, רגליהן יחפות, והן מנענעות את האגן ללא הפסק.
נשוחח קצרות על כך שהתנועה קיימת לא רק בריקוד או בספורט אלא גם באמנות הפלסטית. ישנם ציורים ופסלים שמתארים דמות הולכת, דוהרת או מרימה ידיים. אנו עומדים מולם ומתבוננים בהם. ישנם ציורים שאין בהם דמויות מוגדרות ש"מצטלמות" בתנועה, אלא יש בהם התפוצצות של הצבע בצורות לא מוגדרות שיוצרת בנו אשליה של תנועה. ישנם ציורים ופסלים שכדי להתבונן בהם נדרש מאתנו, הצופים, לנוע. ישנם פסלים שאנחנו יכולים להניע וישנם פסלים שנעים בעצמם.
נשוחח קצרות על הקולנוע. נספר על סרטים שאנחנו אוהבים לראות בקולנוע ובטלוויזיה. נזכיר במיוחד סרטי מחול וסצנות של תנועה (לדוגמא: אנשים הולכים, פותחים דלת או חלון, מגישים אוכל, רוקדים וכד'). נזכיר את צ'רלי צ'פלין והדמות המפורסמת שלו בסרטים האילמים. נוכל לחקות את הליכתו ותנועותיו עם המקל ועם הכובע.
נשוחח קצרות על סרטי הנפשה (אנימציה). נזכיר את וולט דיסני ואת סרטו הראשון באורך מלא שלגייה ושבעת הגמדים (שהיה גם סרט האנימציה הראשון), את מיקי מאוס ואת הקלאסיקה המוזיקלית פנטזיה.