נשוחח קצרות על גלילאו גלילאי, המדען האיטלקי, שלפני שנים רבות גרם למהפכה בידע המקובל בזמנו. הוא בנה טלסקופ ענק שאפשר לו להתבונן למרחקים. בהסתכלויות הרבות שהוא עשה גילה בין היתר שכדור הארץ נע בתנועה מתמדת וסיבובית מסביב לשמש, והירח נע מסביב לכדור הארץ.
נדגיש בסיפור האמיתי הזה את העובדות האלה:יש להבחין בין גילוי להמצאה.
כל גילוי חדש מקדם את המדע בכלל. הגילוי של גלילאו השפיע על האסטרונומיה, על הפיזיקה, על הפילוסופיה, על האווירונאוטיקה, על המטפיזיקה, על התיאולוגיה ועוד.
מכשירים טכנולוגיים מפותחים יותר מאפשרים להגיע לגילויים חדשים (במקרה של גילוי גלילאו – הטלסקופ הענק שהוא בנה).
מכשירים טכנולוגים מתקדמים הם הכרחיים לעבודה מדעית אבל הם לא מספיקים. חייבים להיות מדענים עם "ראש פתוח" לאמת החדשה ועם אומץ להכריז עליה אפילו כאשר היא לא מקובלת (אתיקה מדעית).
נשוחח קצרות על התנועה בכלי מדידת הזמן (שעון -חול, שעון מטוטלת, שעון קיר, שעון דיגיטלי…).
נשרטט, נצייר, נגזור ממגזינים ונוציא מהאינטרנט שעונים בעלי שם (לדוגמא: הביג בן בלונדון, השעון האסטרונומי בפראג וכד'). נקים תערוכת שעונים ונציין את המשותף והשונה ביניהם.
נתאר, נשחק ונצייר מצבים שחייבים להיות בהם מאוד דייקנים. נתאר ונשחק מצבים שחוסר דייקנות גורם למבוכה. נספר על מצבים ש"הבריזו" לנו. נתאר בתנועות את רגשותינו ואת מחשבותינו בהמתנת שווא (לדוגמא: מחכים לחבר שלא מגיע. בודקים כל רגע את השעון. עוברים מהתלהבות וציפייה לאכזבה ולכעס).
ניצור מצבים בקומיקס ובמשחקי תיאטרון מתי "הזמן רץ" ומתי "הזמן לא עובר".