נבחין בקולות וצלילים הנשמעים בתוך הגן ומחוץ לו. נמיין אותם לפי החלטה שלנו (צלילים רחוקים וקרובים, ארוכים וקצרים, חזקים וחלשים, מקור הצליל ועוד).
נזהה את הקולות והצלילים המושמעים מעל תקליטורי הרגעה ומדיטציה. נחקה קולות וצלילים מהטבע: צפרים, מים זורמים, רוח חזקה, רוח קלה, גשם שוטף, גלי ים סוער, ים שקט, הליכה על עלים יבשים ועוד.
נחקה קולות של בעלי חיים במצבי כעס ובמצבי רגיעה.
נפיק קולות באמצעות הגוף: עיטוש, גיהוק, בכי, צחוק, צעקה, מלמול, שריקה, זמזום, ריצה, רקיעות רגליים, שפשוף כפות הידיים (גם על אברים שונים בגוף), תיפוף על הלחיים ועוד.
נפיק מקצבים באמצעות מחיאות כף והקשה על עצמים שונים. נלווה אותם בקולות.
נשמיע קולות בעוצמות שונות. נשוחח קצרות: מתי רצוי לדבר בלחש, מתי בקול רם ומתי בקול נעים ויפה. נשיר שיר שאנחנו מכירים בקול צעקני, בלחש, בקול חלש ובקול יפה ונעים. נשוחח קצרות על שירה יפה ונעימה.
נשוחח קצרות על הדיבור הנכון ועל תופעת הצרידות.
ננצח על מקהלת הילדים לפי תמונת אמנות שתשמש לנו כפרטיטורה. נבחר שיר מוכר. כאשר המנצח/ת י/תצביע על הציור בחלקו הנמוך, או על חלקו הגבוה, נשיר את השיר בהתאם בצלילים נמוכים או גבוהים. כאשר המנצח י/תצביע באיטיות או במהירות מוגזמת, נשיר בהתאם. כאשר המנצח י/תצביע על הצבעים החזקים או החלשים, נשיר בהתאם.
נשוחח קצרות עולם התקשורת לפני ואחרי המצאת התקליט. עד להמצאת הטכנולוגיה של ההקלטה היה העולם המוזיקלי של בני האדם מוגבל ביותר. רוב האנשים שמעו רק מוזיקה מקומית, מנוגנת ומושרת על פי רוב על ידי להקות מקומיות, ולא הכירו את המוזיקה של ארצות או אזורים אחרים. מעטים (בדרך כלל מהאליטה התרבותית והכלכלית של החברה) ביקרו באולמות הקונצרטים. עוד פחות למדו לנגן להנאתם האישית. היום המצב שונה לחלוטין. ניתן להאזין לכל סוגי המוזיקה בקונצרט חי, באולמות הקונצרטים או בתיאטרונים גדולים או במועדונים קטנים ברוב הערים בעולם. אפשר גם להאזין לזמרים, לתזמורות, למקהלות וללהקות מפורסמות ברדיו, בטלוויזיה, על גבי דיסקים, קלטות, באינטרנט ואפילו בטלפון הסלולארי.
נכין תערוכת כרזות לכבוד המצאת הפטפון והדיסק.
נכין תכניה או כרזה לאירועים מוזיקליים שונים: קונצרט אופרה בארמון הנשיאות, קונצרט רוק בפארק הירקון, קונצרט זמר עברי במתנ"ס העירוני וקונצרט ג'אז במועדון.
משחקי תיאטרון: נערוך תחרות "כוכב נולד" (השופטים, המתחרים, הקהל, הצלמים, הסדרנים ועוד).
נארגן את "מצעד הפזמונים" של הגן. על דף גדול נערוך רשימה של השירים שאנחנו שרים בגן/ של השירים האהובים עלינו/ של השירים המושמעים בבית/ של הזמרים שאנחנו מכירים.
נבחר שיר בעל רצף דרמטי (לדוגמא: "גברת עם סלים" מאת חיה שנהב ויוני רכטר), ונצייר אותו בקומיקס.
נשתמש במונחים לשוניים הקשורים לנושא השירה: מקהלה, סולן, סולנית, שיר, שירה בציבור, זמר עברי, מלחין, אלתור, שוחרי שירה ועוד).