בדיוק בשעה הנכונה / מילים: לאה נאור לחן ועיבוד: מתי כספי
ביצוע: צוות "קרוסלה" (מתוך: "חוה אלברשטיין שרה לילדים", חלק ג', בהוצאת אן אם סי, 2000)
מיקוד הפעילות טיפוח היכולת התנועתית
מושג מוזיקלי מבנה (חמישה בתים)
כלי נגינה חמישה כלי הקשה שונים (למשל, זוג מקלות הקשה; מרקס, שליש,תוף מרים ופעמונים)
תיאור הפעילות
1. נקרא את מילות השיר ונשוחח קצרות על משמעותן. נבחין בארבעת הבתים ומספריהם: בית ראשון – גדליה הגנן, בית שני – הילדים, בית שלישי – חנן "ענן" מוכר הבלונים, בית רביעי – שלמה הדוור, בית חמישי – חוה.
2. נתפזר במרחב. המנחה תנגן בכלי ההקשה הראשון (למשל, מקלות הקשה) ומידי פעם תפסיק. בזמן הנגינה ננוע כאילו אנחנו גננים וגננות בגינה (נוכל לעדור, לשתול, להשקות ועוד). בזמן ההפסקות נעצור כמו "פסל" של גנן או גננת באמצע עבודתם.
3. המנחה תנגן בכלי הנגינה השני (למשל, מרקס). נפעל כמו קודם אך הפעם ננוע כמו ילדים שמחים חופשיים.
4. המנחה תנגן בכלי הנגינה השלישי (למשל, שליש). נפעל כמו קודם אך הפעם ננוע כאילו אנחנו אוחזים בבלונים המעיפים אותנו גבוה, גבוה.
5. המנחה תנגן בכלי הנגינה הרביעי (למשל, תוף מרים). נפעל כמו קודם אך הפעם ננוע כאילו אנחנו דוור/ת המחלק/ת מכתבים (נוכל לתת אותם למישהו דמיוני, לשים אותם בתיבת דואר גבוהה או מתחת לדלת…).
6. המנחה תנגן בכלי הנגינה החמישי (למשל, פעמונים). נפעל כמו קודם, אך הפעם ננוע לפי בחירתנו ורעיונותינו.
7. נשב במרחב ונאזין לשיר. ננוע בישיבה. נבצע את כל התפקידים שעשינו קודם אך הפעם על פי בתי השיר (בית ראשון – גנן/גננת, בית שני – ילדים, בית שלישי – מוכר בלונים, בית רביעי – דוור/ת, בית חמישי – בחופשיות).
8. נתחלק לארבע קבוצות על פי התפקידים בשיר. נאזין לשיר. כל קבוצה תפעל בבית שלה ובתפקיד שלה. בבית האחרון ננוע כולנו בחופשיות על פי מקצב השיר.בחלק השני של הבית, לקראת סיום השיר נוכל לרקוד במעגלים קטנים או ב"רכבות" קטנות.