היורה שמע נא / מילים: משה דפנא; לחן: עמנואל עמירן
ביצוע: דודו זכאי
מיקוד הפעילות טיפוח יכולת השירה והתנועה
מושג מוזיקלי מבנה (משפטים מוזיקליים)
אביזרים עלים, מצלתיים, פקקים של בקבוקי שתייה, צבעי ידיים
תיאור הפעילות
1. נקשיב למילות השיר "היורה שמע נא" ונבין את פרושו… נחשוב יחד מדוע אנו כל כך שמחים שמגיע הגשם הראשון?, מה יקרה לולא יגיע הגשם?
2. נאזין לשיר – בפעם הראשונה במלואו, אחר-כך נאזין לשורה ונשיר לאחריה.
3. נשיר את השיר פעם נוספת עם המוזיקה המתנגנת, ואח"כ נשיר אותו בליווי תנועות מנחות.
4. נערוך פעילות של דמיון מודרך בתחילה ללא מוזיקה ואח"כ תוך כדי ניגון השיר: נזכיר כי ישנם מספר משתתפים: טיפות הגשם, עצים ושיחים בגינה.
5.מספר ילדים ישמשו כעצים – ידיהם ישמשו כענפים עם מספר עלים שהכנו/ אספנו מראש, חלקם יהיו לשיחים שיחזיקו במצילתיים. כמה ילדים יסתובבו במרחב ויורידו טיפות קטנות של גשם – ייצרו רעש של טיפות באמצעות שני פקקים של בקבוקי שתיה, והשאר ירקדו במעגל כשנגיע לשורה "וכולנו פה נרון, גשם גשם בששון".
6. נקרא שוב את מילות השיר ונחפש חרוזים… נשים לב כי השיר כתוב בצורת חריזה: " …שמע נא, …הגנה", "… מעל ענן ותרקוד עימנו כאן", "…ימחא כפיים…במצילתיים", בכל סוף שורה מתחרזת – נמחא כפיים או נאפיין זאת ע"י תנועת גוף כלשהי, או נצמיד שני פקקים של בקבוקי שתיה וכד'.
7. פעילות באמצעות צבעי ידיים: נחלק את ילדי הגן למספר קבוצות, כל קבוצה תקבל פלקט גדול עם צבע ידיים אחד. הילדים יאזינו לשיר ותוך כדי שמיעתו יציירו בידיהם על הפלקט בקצב השיר, בצבעים המונחים לפניהם (חשים את השיר, מדמיינים שהם נמצאים בגינה).