נר ראשון של חנוכה / מילים ולחן: נעמי שמר
ביצועים: נעמי שמר ומקהלת ילדים; הופ ילדות ישראלית; נעמי שמר (בלחן שונה)
מיקוד הפעילות הבחנה בין משפטי השיר; טיפוח היכולת התנועתית
מושג מוזיקלי מבנה השיר: בית ופזמון; משפט מוזיקלי
תיאור הפעילות
1. נקרא את מילות השיר. נשוחח קצרות על תוכנו (סמלי ומנהגי החג המופיעים בשיר, אווירת החג; האור כמקור לחגיגיות ולשמחה; הנרות כמודל לחברות).
2. נאזין לשיר. נשים לב להבדל שבין שירת הזמרת לשירת מקהלת הילדים. נדגיש את העובדה שהזמרת היא נעמי שמר, יוצרת השיר.
3. נאזין לשיר. בבתים הראשון והשני (נרות ראשון עד רביעי), בכל פעם שנשמע את הופעת הנר החדש נרים אבר אחד (למשל, יד, רגל, כתף ראש). בפזמון נניע את האברים שבחרנו להרים, כאילו הם נרות ששלהבתם נעה קלות ברוח. בבית השלישי (נרות חמישי עד שמיני) נפעל כמו בבית הראשון והשני(הפעם במהירות יותר גדולה). בבית הרביעי (סביבון וסופגנית…) נהיה רקדנים (או סביבון או סופגנית…) ונרקוד על פי המוזיקה. בפזמון נניע את הנרות עם השלהבות, כמו קודם. בבית החמישי (נרות ראשון עד שמיני) נפעל כמו בבית הראשון והשני (הפעם עוד יותר מהר…). וכך הלאה לפי השיר.
4. נאזין לשיר. ונפעל שוב כמו קודם, כדי שנוכל ליהנות יותר מהפעילות המורכבת (יחסית). נוכל לבקש מילדים שונים להראות לכולנו איזה אברים בחרו ל"נרות" שלהם.
5. כל אחד מאיתנו יבחר תפקיד אחד מתוך מילות השיר: נר (ראשון, שני, שלישי, רביעי, חמישי, שישי או שמיני), סביבון, סופגנית, או רקדן/ית. נאזין לשיר. נפעל לפי מילות השיר ובהתאם למוזיקה שלו, כל אחד לפי תפקידו. נוכל לבנות חנוכייה, או כמה חנוכיות שעל צורתה החלטנו קודם (ישרה, בחצי עיגול, באלכסון וכד'). נוכל לפעול שוב ולהחליף תפקידים. נוכל להוסיף "שלהבות" לנרות, אותיות נ. ג. ה. פ. לסביבונים, ותלבושות לרקדנים ולסופגניות.