תזמורת של ממש/ מילים ולחן: עוזי חיטמן
ביצועים: עוזי חיטמן; עוזי חיטמן ולהקת "ברוש"; עוזי חיטמן, חני נחמיאס וילדים; אלי גורשטיין; שלישיית "הופה הי"; מופע ילדים
מיקוד הפעילות: טיפוח יכולת השירה והתנועה, טיפוח יכולת ההמצאה של הפקת צלילים
מושג מוזיקלי: מבנה השיר, פזמון חוזר
אביזרים: בריסטול עם מילות השיר
תיאור הפעילות
1. נקרא את שם השיר והילדים ינסו לנחש על מה השיר מדבר. נקריא את השיר נשוחח קצרות על תוכנו, ונבאר מילים מורכבות.
2. ננסה להבין מה המסקנה של עוזי חיטמן בשיר, מה המסר אותו רצה להעביר? נספר על ילדותנו שמאפיינת את השיר. נבקש מהילדים לשאול את ההורים בבית האם גם הם כילדים היו מקיימים תזמורת מכלים שונים? במה פעם שיחקנו, ניגנו (המצאנו המון דברים ויצרנו לבדנו) לעומת היום : אם- פי 3, דיסקים, מחשבים ועוד. נשווה בן המשחקים אז לעומת היום.
3. נספר על המשורר והמלחין עוזי חיטמן. ניזכר בשירים אחרים שהוא כתב /הלחין.
4. נאזין לשיר. נזהה אלו כלי נגינה מוזכרים? ממה יצרו את הכלים? כמה כלים מוזכרים? האם אלו כלי נגינה שאנו מכירים? נזכיר את המושג פנטומימה ונסביר אותו. נאפשר לילדים להציג כלי נגינה בפנטומימה ושאר הילדים ינסו לזהות את הכלי.
5. נקרא את מילות השיר, ונאפשר לילדים להשלים את סיום המשפט.
6. נמצא חרוזים בשיר.
7. נאזין לשיר. נצטרף בשירה. נעקוב אחר המילים הכתובות על הבריסטול (אפשר גם באמצעות האצבעות). נראה כי השיר מורכב מ-3 בתים ופזמון שחוזר על עצמו. (בית-פזמון-בית-פזמון) נשוחח מהו פזמון וכיצד מזהים אותו.
8. נפעל בתנועה בהתאם למילות השיר ולכלי הנגינה המוזכרים. נחזור ונזכיר את כל הנגינה שבשיר, כיצד ניתן להפיק את הצלילים? הילדים יציעו רעיונות (כגון: מצלתיים – מחיאת כף, תוף- תיפוף על הרצפה) נחלק את הגן לקבוצות על פי כלי הנגינה המוזכרים כל פעם שנשמע את כלי הנגינה קבוצת הילדים תפעל על פי ההצעות שבחרנו.
9. ניזכר בשירים נוספים שלמדנו העוסקים בכלי נגינה – לדוגמא: מקהלת נוגנים . נאזין לשיר ונזהה את כלי הנגינה המופיעים בו. נשיר ונפעל בתנועה בהתאם לשיר.